De omgeving

Noord-Beveland, eindeloos eiland...

Geersdijk groot

Geersdijk

Geersdijk is een dorp met ca. 180 inwoners, een zeer actieve oranje-vereniging en een (jeugd)soos. Voor onze boodschappen gaan wij naar het dorp Kortgene, wat 2 kilometer verderop ligt. Daar is alles te vinden, de supermarkt, kapper, garage, kerk, bakker,  slager, een woonwinkel, de grand-bazar (winkel van sinkel), kledingwinkel, dierenarts, huisarts, tandarts, orthodontist, cafés, restaurants, jachthaven, tuincentrum, oftewel…eigenlijk alles wat een mens nodig heeft.

Noord-Beveland – Eindeloos Eiland

Het eiland is bekend om het mooie licht en de mooie luchten, wolken partijen en vuurrode zonsondergangen. Doordat het eiland omgeven is door water, is het licht heel helder met veel reflectie. Het waait altijd waardoor de luchten snel veranderen en regen snel overwaait. Er zijn goede fietspaden die helemaal langs het Veerse Meer lopen en ook de woonkernen verbinden.

Voor de beste informatie kun je op de website van de VVV Zeeland kijken. 

Please don’t tell…

Er zijn ook veel stille, onondekte plekjes. Die zetten we ook niet op de site. Zo gaan wij altijd zwemmen bij hoogtij in de Oosterschelde, eerst bij het Zandhoekje, maar nu komen daar iets teveel (lees een stuk of 5) toeristen, dus gaan we tegenwoordig een beetje meer naar het westen.

Er is ook het Geersdijkse Kaaitje, heerlijk strandje bij het haventje van Geersdijk aan het Veerse Meer. Kijk maar of je het kunt vinden en vraag er anders naar als je bij ons bent, als je er echt graag naartoe wilt…

Boot Veerse Meer groot